Titel: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: boegstate op 07-08-2010, 17:29:54 Het zou heel interresant zijn voor deze site dat er recepten voor vis en andere lekkere dingen beschreven konden worden. zoals, kijk maar. Titel: Re: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: j.d. op 23-08-2010, 19:55:14 Weet iet wat buckling is...... de vraag....
"hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken" Die buckling ligt op een maagdelijk wit bord... Mot toch iet zo moeilijk weze... Sneetje wit erbij, velletje eraf, glaasje Hooghoudt dubbel moutwijn uit de vriezer.... Eerdaags rook ik m'n visjes zelf.... Heb belangstelling voor een http://www.biggreenegg.nl/ Benne iet goedkoop... Morgen op het menu : Ruitertjes te Paard. Wie wat hiermee bedoeld wordt ? Gr.: j.d. Titel: Re: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: Wybe-M2 op 25-08-2010, 16:47:06 Weet iet wat buckling is...... Ik weet het ook niet. Maar zijn wel rare vissies, zonder kop!Citaat Eerdaags rook ik m'n visjes zelf.... Heb belangstelling voor een http://www.biggreenegg.nl/ Is geen rokerij maar een BBQ. Citaat Morgen op het menu : Ruitertjes te Paard. Wie wat hiermee bedoeld wordt ? Even Googlen: - Ruitertjes te paard staan voor de twee naturen van Christus; het paard verbeeldt de menselijke- en de ruiter de goddelijke natuur. - ‘Engeltjes te paard’. “Dat zijn rolletjes spek met kaas erin”, vertellen ze. Ze verwarmen de rolletjes in een klein pannetje op een gasbrander. Als de kaas gesmolten is, prikken ze er een roodwildblauw vlaggetje in,... “In Noord-Holland noemen we dit ‘Ruitertjes te paard’, vertelt iemand uit Castricum. - Op het eiland Schouwen (Zierikzee enz.) kent men zoogenaamde aeremstokjes, d.i. ruitertjes te paard van brooddeeg, die op een stokje door de kinderen worden rondgedragen, óok op Palmzondag, en dan zijn er palmtakjes in gestoken. Daarbij wordt gezongen: Aerem stokje Turf in je rokje, Turf in je staart, Aerem stokje is geen oortje meer waard. Titel: Re: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: Maart op 25-08-2010, 17:45:02 Buckling nooit van gehoord maar ik grill nog wel is een pelster ( noeme ze hier sardien) en dan ziet die er ook zo uit ;D
gr Maart Titel: Re: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: Metser op 16-05-2011, 20:13:33 Platvis bakken. Van mijn vader weet ik nog dat ik nooit zijn koekepan mocht gebruiken om aardappels in te bakken want dan bleef zijn vis plakken. Ik herinner mij ook nog dat hij de pan ook nooit in het sop zette. Na het bakken van de vis liet hij het gewoon in het schuurtje staan. Wanneer hij weer ging bakken, dan verhitte hij de pan en maakte hem met een oude krant schoon. Er waren destijds natuurlijk geen pannen met een anti-aanbaklaag zoals teflon. Het was ook geen dure RVS pan maar gewoon van ijzer, het ging roesten als je het een tijd niet gebruikte.
Verder nog een vraag. Door een papje van melk en bloem halen? Zout erbij? Sla-olie? Wie heeft hier tips vis te bakken zoals mijn vader deed. Tegenwoordig is alles frituur. Titel: Re: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: schubbereet op 16-05-2011, 20:43:38 Buckling nooit van gehoord maar ik grill nog wel is een pelster ( noeme ze hier sardien) en dan ziet die er ook zo uit ;D gr Maart A buckling is a form of hot-smoked herring similar to the kipper and the bloater. The head and guts are removed but the roe remain. They may be eaten hot or cold. Misschien komt ons woord, bokking hier vandaan, of zij hebben het van ons gepikt. ;D Grt. Hans Titel: Re: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: schubbereet op 16-05-2011, 22:29:13 Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
Ingrediënten 4 verse zalmfilets (à 100 gram) 2 tomaten 50 gram (verse) groene pesto 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas versgemalen peper Bereiding Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de zalmfilets op een ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met de pesto. Verdeel de tomaatblokjes en Parmezaanse kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en laat de zalmfilets in ongeveer 5 minuten gaar worden. Lekker met pasta en sugar snaps op smaak gebracht met kruidenolie. Wijntip: Bij dit pittige gerecht past een kruidige wijn als Pinot Gris. Titel: Re: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: Maart op 17-05-2011, 09:58:24 Hans weet wel van bloater dat noemen ze met jullie harderwijkers zo ver ik weet
de kipper is niet heet gerookt dat is net een bokkum wij bakken ze dan altijd Titel: Re: hoe je visssoorten schoon maakt en hoe je verder kan verwerken Bericht door: vreemdeling op 31-05-2011, 17:36:48 Metser,
In mijn jeugd, bij mij thuis , hetzelfde ritueel als bij jou thuis, bij het vis bakken. Mijn vader gebruikte dan het 4 pits petroleum stel en liet het bakken op gas achterwege. Het bakken op een petroleum stel verliep regelmatiger dan bij het gebruik van gas. De gebakken vis was veel mooier van kleur. Na 1945 waren de petroleum stellen bijna niet meer ingebruik en werd er op gas visgebakken. Cor |