Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
24-11-2024, 04:21:49
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Nieuwe leden moeten helaas wachten tot dat de webmaster ze accepteert. Er is veel kaf onder het koren. Het beste kunt u na registratie ons nog even een e-mail sturen jolydesign@ziggo.nl.

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Hoofdindex
| |-+  Praatgroep Scheveningen
| | |-+  Zelf vis roken
« vorige volgende »
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 14 Omlaag Print
Auteur Topic: Zelf vis roken  (gelezen 200015 keer)
Cor
Gast
« Antwoord #30 Gepost op: 24-08-2007, 22:15:08 »


Effe drogen na het pekel badje
             Cor


* scharlijn.JPG (68.08 KB, 640x480 - bekeken 1184 keer.)
Gelogd
Jan Jansen
Gast
« Antwoord #31 Gepost op: 25-08-2007, 00:28:39 »

Je mag je schutting wel es een carboleumpje geven Grin Grin

K
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #32 Gepost op: 25-08-2007, 12:34:51 »

kenne wij tog ok ff doen karel,jate we bedien die visjes mee.
zier
Gelogd
Wybe-M2
Gast
« Antwoord #33 Gepost op: 25-08-2007, 13:56:40 »

kenne wij tog ok ff doen karel,jate we bedien die visjes mee.

zou ik eerst die scharren opeten en daarna pas gaan verven.

Volgens mij hoeft het niet eens want het hout lijkt gewolmaniseerd.
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #34 Gepost op: 25-08-2007, 20:42:19 »

mijn god wybe wat is dat nou weer gewolmanoseerd ken et woord net ut me bek krijge.
zier
Gelogd
Wybe-M2
Gast
« Antwoord #35 Gepost op: 26-08-2007, 00:51:21 »

mijn god wybe wat is dat nou weer gewolmanoseerd ken et woord net ut me bek krijge.

Is dus het goede woord hiervoor, zeg maar met zwaar gif behandeld onder hoge druk in een groot soort hogedrukpan.  Zoek maar eens met Google.

Kon het op http://www.wikimedia.org/nl-portal/ ook niet vinden.

Wel op: http://www.vhn.org/faq14.htm en http://www.vhn.org/verduur.htm
Gelogd
Wybe-M2
Gast
« Antwoord #36 Gepost op: 26-08-2007, 00:52:19 »

Wybe.ik kan het niet laten je even te vermelden................
Ik heb ze weer gehaald Tongue Grin

OK, ik kom maandag langs op Scheveningen. Dit is niet uit te houden zo.
Gelogd
Cor
Gast
« Antwoord #37 Gepost op: 26-08-2007, 05:38:20 »


Een gebakken visje is ook lekker ( zo voor het grijpen )

                     Cor


* vacantie.jpg (41.42 KB, 640x480 - bekeken 1168 keer.)
« Laatste verandering: 26-08-2007, 05:39:54 door Cor » Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #38 Gepost op: 26-08-2007, 09:52:40 »

Wat een tuig benne jeulie

gr Maart
Gelogd
Jan Jansen
Gast
« Antwoord #39 Gepost op: 26-08-2007, 10:15:03 »

Ik zal er nog een schepje bovenop doen Maart  Grin Grin Grin

K


* haring2.jpg (15.7 KB, 307x306 - bekeken 1136 keer.)
Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #40 Gepost op: 26-08-2007, 11:44:42 »

Karel ik had van jou toch wel een beetje medeleve verwacht Cry

gr Maart
Gelogd
Wybe-M2
Gast
« Antwoord #41 Gepost op: 26-08-2007, 15:43:26 »

Wat een tuig benne jeulie

Maar Maart, waar jij woont (Oban, Schotland ?) daar doen ze toch ook wel aan haring in allerlei soorten?

Ik was zelf afgelopen vrijdag in Haren aan de Eems in Duitsland.

Daar kregen we 'een klein hapje' aangeboden bestaande uit een (lichte) erwtensoep, 'Bismarckheringe und Bratheringe' (haring in het zuur en een soort bakharing die daarna ook in het zuur gelegd is).
Het smaakte prima ook al ziet die Brathering er altijd wat verschrompeld uit.

Hoe bereiden ze de haringen in Schotland? Met een beetje Oban-whisky?

Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #42 Gepost op: 26-08-2007, 16:18:29 »

Dat is zonde van de whisky Wybe, wat je hier in oban voor haring heb legge likkenen wel zeihonde die vrete de meiwe noggien iens dat benne van die noorse joekels daar ken je niks mee beginnen en daar mot nog een pan voor uitgevonden worden om ze te bakken,maar net als prawns en kreefte die ze hier vangen gaan naar het buiteland de meeste dan en wij hebben dan weer kreefte uit canada,hollandse garrund hebbe we ook niet maar weer wel die groenlandse zijn ook wel lekker maar wel zelf pelle anders zit er weer geen smaak an

gr Maart
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #43 Gepost op: 28-08-2007, 20:49:08 »

nou maart ik ben vandaag maar ff een laadingkje weze halen van dat jonge spul 7 euro de kilo.
dus een pak van een hekboot = 7x 22 = 154 euro
ik heb me wel er is laten vertellen dat als de 302 vol binnen kwam 270.000 pak dan besomde die 1,3 miljoen euro
1300000 : 270000 = 4,81 euro
481 : 22 = 21,86 euro cent
nou aardig prijsje.
zier

p/s de gosieanten benne nog gien steek veranderd.
Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #44 Gepost op: 29-08-2007, 09:37:12 »

Die verandere nooit dat is precies hetzelfde hier,ik kreeg £8.00 voor een kilo grote langoustines mos ik ze wel levend aanvoeren en die gaste kregen d'r £12 to £16 voor dat ging allemaal naar frankrijk spanje en italie

gr Maart
Gelogd
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 14 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!