Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
22-11-2024, 21:11:23
Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
Nieuws: Nieuwe leden moeten helaas wachten tot dat de webmaster ze accepteert. Er is veel kaf onder het koren. Het beste kunt u na registratie ons nog even een e-mail sturen jolydesign@ziggo.nl.

+  Vraag en antwoord & Wie wat waar
|-+  Vraag en antwoord
| |-+  Vraag en antwoord
| | |-+  ik heb een vraag
« vorige volgende »
Pagina's: 1 ... 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 ... 112 Omlaag Print
Auteur Topic: ik heb een vraag  (gelezen 1422807 keer)
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #795 Gepost op: 19-02-2013, 11:30:56 »

dus karel als ik het goed begrijpt had het wat voor de vleetvisserij vroeger geweest,as ze der rug doorleeen.
Gelogd
witkwast
Schipper
*****
Berichten: 2272


Leer v. gisteren Droom v. morgen Maar leef vandaag


Bekijk profiel
« Antwoord #796 Gepost op: 19-02-2013, 16:53:37 »

Lijkt weer een naaikransje over olie en visbakken

Hebben we tenmiste wat om over te kleppen.  En zoals blijkt de ene helft kent het product goed en de andere helft heeft er nooit van gehoord.
Gelogd
Maart
Schipper
*****
Berichten: 753


mijn worstelaers staen in de zije


Bekijk profiel
« Antwoord #797 Gepost op: 20-02-2013, 10:15:58 »

Lijkt weer een naaikransje over olie en visbakken Als je maar lol heb meid

Hebben we tenmiste wat om over te kleppen.  En zoals blijkt de ene helft kent het product goed en de andere helft heeft er nooit van gehoord.
Gelogd
jacobcramer
Schipper
*****
Berichten: 1246


bijna


Bekijk profiel WWW E-mail
« Antwoord #798 Gepost op: 20-02-2013, 21:34:01 »

hallo aad , vergeleken met de verhalen hierboven ben ik misschien simpel
ik koop dus 4 kilo op de dr. roelkade , thuisgekomen ,vinnen eraf ,staart eraf
en de kop eraf , een gedeelte bakken en de rest in de vriezer
pappie maken en de frituurpan aan en bakken , als dat klaar is is het tijd voor een
uurtje met de hond
weer thuisgekomen soepie en een gebakken vissie erbij daarna is het tijd voor "een"
beetje , wat een slecht leven hebben we , haha
gr jaap Smiley
Gelogd
witkwast
Schipper
*****
Berichten: 2272


Leer v. gisteren Droom v. morgen Maar leef vandaag


Bekijk profiel
« Antwoord #799 Gepost op: 20-02-2013, 23:17:30 »

Ach Jacob we hebben tenminste iets.  En zo vaak bak ik geen vis meer.  Eens in het kwartaal   dan zeg ik tegen onze kleinkinderen die zijn er gek op ikzelf niet eens zo. Ja een tongetje maar die bak ik tegenwoordig weer anders. Moet je ook eens doen.

Ik vlek de slibtongetjes helemaal maak een dressing van oijf olie en die rode viskruiden bij Roeleveld vandaan.  Let wel op je moet die kruiden goed in roeren en inlaten trekken. Dan laat je de tong er in trekken op dezelfde manier als bij gewoon bakken. Dan bak ik ze op de electrische plaat die ook ingevet is met olijfolie. Zalig man een nieuwe manier van tong bereiden maar wel lekker.      
Gelogd
Post Boy
Schipper
*****
Berichten: 1317



Bekijk profiel
« Antwoord #800 Gepost op: 21-02-2013, 08:42:57 »

Witkwast.

Ik dacht dat je gisteren een bakje kwam doen in de Gul?Huh?? Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #801 Gepost op: 21-02-2013, 10:45:28 »

Dirk ,ik denk die mos vis baken.
Aat met al die smaak makers kan je tog ook gewoon een bot nemen,is ook lekker moet je wel een zeeuwse bot nemen.
Gelogd
witkwast
Schipper
*****
Berichten: 2272


Leer v. gisteren Droom v. morgen Maar leef vandaag


Bekijk profiel
« Antwoord #802 Gepost op: 21-02-2013, 11:09:41 »

Witkwast.

Ik dacht dat je gisteren een bakje kwam doen in de Gul?Huh?? Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes

Ik had gevraagd of jij daar ook zou zijn. Maar kreeg geen bevestiging. Wel dat Hans en Jan daar zouden zijn. Maar ik neem wel contact met je op.  Wil wat aan je vragen i.v.m. Oud Vissersdag.

Aad
Gelogd
witkwast
Schipper
*****
Berichten: 2272


Leer v. gisteren Droom v. morgen Maar leef vandaag


Bekijk profiel
« Antwoord #803 Gepost op: 21-02-2013, 11:11:17 »

Dirk ,ik denk die mos vis baken.
Aat met al die smaak makers kan je tog ook gewoon een bot nemen,is ook lekker moet je wel een zeeuwse bot nemen.

Ik heb nog nooit Bot gegeten Zier, ik zou niet weten hoe die smaakt. 
Gelogd
zier
Schipper
*****
Berichten: 3619


wie de mens leerd kenne, leerd de dieren waardeere


Bekijk profiel
« Antwoord #804 Gepost op: 21-02-2013, 11:25:41 »

Ik heb ze ook nog nooit gegeten aat,je moet niet de noordzee bot nemen want die bennen mager van het heen en weer zwemmen tussen de holl. En de engelse kust.
Maar de Zeeuwse bot daar werd vroeger speciaal op gevist door de tholenaren die visjes geven 5 klappen met der staart in een jaar en liggen het hele jaar te zonnen tussen de banken op 3 meter water en dik te worden.
Maar het gaat om ,je noemt daar speciale olie en kruiden,proef je dan nog dat je tong in je mond heb.?
Je kan beter als je slibjes heb het op zen kateks doen 2 op elkaar en ff om en om.
Gelogd
B@rtW.
Schipper
*****
Berichten: 771


SUPERIOR-TRADER


Bekijk profiel
« Antwoord #805 Gepost op: 21-02-2013, 11:44:52 »

Wat dachten jullie van gestoofde tong(en) in de roomboter met toevoeging enkele kruiden niet te veel anders verstoort dit de vissmaak met op tafel een heerlijke Franse witte wijn uit het Rhônedal!!
Wat je daarnaast op tafel zet mag iedereen zelf verzinnen.         

Wat naaikransje? 
   
En die borrel nemen we wel een andere keer!  Boos Boos Embarrassed Embarrassed Grin Grin Knip oog

Groet

B@rtW.
« Laatste verandering: 21-02-2013, 14:36:14 door B@rtW. » Gelogd

Zoekt en gij zult vinden!
GerardKnoester
Gast
« Antwoord #806 Gepost op: 21-02-2013, 13:08:30 »

Dirk ,ik denk die mos vis baken.
Aat met al die smaak makers kan je tog ook gewoon een bot nemen,is ook lekker moet je wel een zeeuwse bot nemen.
Of Zo,n Heilbotje Grin Grin


* Heilbotje.jpg (239.48 KB, 800x584 - bekeken 1146 keer.)
Gelogd
GerardKnoester
Gast
« Antwoord #807 Gepost op: 21-02-2013, 13:11:44 »

Maar zo,n SLIPtongetje is ook lekker hoor Grin


* Sliptongetje.jpg (45.49 KB, 414x600 - bekeken 1006 keer.)
Gelogd
witkwast
Schipper
*****
Berichten: 2272


Leer v. gisteren Droom v. morgen Maar leef vandaag


Bekijk profiel
« Antwoord #808 Gepost op: 21-02-2013, 15:51:48 »

Maar zo,n SLIPtongetje is ook lekker hoor

Zeker weten Gerard.
Gelogd
witkwast
Schipper
*****
Berichten: 2272


Leer v. gisteren Droom v. morgen Maar leef vandaag


Bekijk profiel
« Antwoord #809 Gepost op: 21-02-2013, 15:56:28 »

Maar het gaat om ,je noemt daar speciale olie en kruiden,proef je dan nog dat je tong in je mond heb.?

Beste Zier, het is geen speciale olie maar gewoon olijf olie en die viskruiden haal ik bij Roeleveld a/d haven.  Als je in Spanje of Portugal op vakantie ben dan zie je dat ze daar ook de vis in olijf olie bakken. Het is minder vet en aan de smaak gaat minder verloren.
Gelogd
Pagina's: 1 ... 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 ... 112 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!