johanh
Gast
|
|
« Gepost op: 24-04-2013, 18:03:21 » |
|
is het mogelyk om zelf makreel te roken[niet stomen].zo ja wat is de hoeveelheid zout en hoelang erin,droogtyd,en de tyd en temperatuur om te roken.omdat het hier niet te koop is wil ik het eens zelf proberen.vrgr johanh.
|
|
|
Gelogd
|
|
|
|
|
johanh
Gast
|
|
« Antwoord #2 Gepost op: 24-04-2013, 19:32:21 » |
|
bart,stomen doe ik altyd in een olie drum[schoon gebrand] van 200 ltr,met makreel,sliptong,schar,poon gaat dat heel goed.als hout gebruik ik wat voor handen is zoals groente kistjes ,hard houten keggen[schoon],beuken snippers etc.dit heb ik niet in huis maar op het vaartuig waar ik op werk.vrgr johanh.
|
|
|
Gelogd
|
|
|
|
johanh
Gast
|
|
« Antwoord #3 Gepost op: 24-04-2013, 19:45:21 » |
|
even een ding wat ik wil aan geven,toen ik op de vl 34 zat werd er in de nazomer makreel ,haring uitgehouden om die voor de kerst te laten roken zodat je met de kerst een lekker visje had,dat hielt in dat ze 3 a4 maanden in het zout stonden aan boord ,dan gingen ze naar de rokery[jol] maar of die ze liet uitweken weet ik niet.vrgr johanh.
|
|
|
Gelogd
|
|
|
|
|
|
|
|
kleindochter
Gast
|
|
« Antwoord #8 Gepost op: 03-06-2013, 10:54:14 » |
|
Morrege Maart, Ieder heeft zo z'n manier van roken,ik heb een snelle tip en erg lekker Leg een mootje zalm op ingevette zeef,oude hoge pan met snippers van eikenhouten whiskeyvaten op bodem,gewoon op 't vuur en eventueel nog beetje water opsprayen,deksel er op,na een minuut of 6,haal ik 't eruit ,doe er geroosterde zwarte sesamzaadjes(hebben ze bij simonis) op en laat 't in de oven even nagaren.smullen En hoef er geen zout op te doen.Wel de afzuigkap aanzetten tijdens 't roken!!
|
021_640x480.jpg (89.36 KB, 640x480 - bekeken 2633 keer.)
|
« Laatste verandering: 03-06-2013, 11:15:35 door kleindochter »
|
Gelogd
|
|
|
|
|
|
kleindochter
Gast
|
|
« Antwoord #11 Gepost op: 03-06-2013, 23:07:03 » |
|
|
|
|
Gelogd
|
|
|
|
|
kleindochter
Gast
|
|
« Antwoord #13 Gepost op: 04-06-2013, 10:52:47 » |
|
Gek,dat moet toch daar te krijgen zijn met al die whiskey-stokerijen,maar hier is een plaatje van 't pak. En groenten zoals paprika,tomaat,courgettes,doe ik even onder de grill in de oven met wat druppeltjes olijfolie,supergezond!
|
|
|
|
|