Koost:
https://www.genealix.nl/https://www.familysearch.org/search/collection/list/?fcs=placeId%3A1927059&ec=region%3AEUROPE%2CplaceId%3A1927059https://www.archieven.nl/nl/https://www.genealogieonline.nl/ (ook van Stamboomforum)
https://www.genealogiewerkbalk.nl/fs/https://www.delpher.nl/ (Digitale krantenarchief)
Gebruik Google niet alleen om mensen te zoeken, maar bijvoorbeeld ook om te zoeken naar een historisch archief of database. Of een historische website beheert door vrijwilligers van een bepaalde streek.
Bijna elke stad of regio heeft ook haar eigen database. Bijvoorbeeld:https://www.erfgoedleiden.nl/https://sgen.schiedam.nl/https://hetutrechtsarchief.nl/onderzoek/resultaten/archieven?mivast=39&mizig=62&miadt=39&milang=nl&miview=ldthttp://alledrenten.nl/https://allefriezen.nl/HuwelijksebijlagenKijk ook eens naar de bijlagen van een huwelijksakte (huwelijksebijlagen) daar kun je vaak veel bijkomende informatie vinden zoals geboortedatums (extracten), datum van overlijden van de wederzijdse ouders, of eerdere partner. Die huwelijkse bijlagen vind je veelal via Familysearch of Genealix (zie hierboven).
Spelen met namenAls je een bepaalde persoon of personen niet kunt vinden, speel dan eens met de namen. Zekers als het gaat om personen voor 1811. Een ij kan een y zijn of ei. Laat achternamen achterwege en zoek op voornamen en patroniemen.
Wees creatief met zoeken. Speel met namen en jaartallen. Kun je een geboorte of doopakte niet vinden, maar je weet wel dat hij/zij in een bepaald jaar getrouwd is, zoek dan een geboorte- of doopakte binnen een termijn 20 tot dertig jaar voor het huwelijk.
Kortom, soms moet je je fantasie of creativiteit inzetten. Een beetje klooien.